8 tips för att rengöra PVC fönster

Det fantastiska med PVC-fönster är att de är lätta att rengöra och sköta. Dessutom behöver du inte spendera massvis med pengar på underhållet. Det rekommenderas dock att du tar hand om dessa fönster regelbundet, för varaktig livslängd är korrekt hantering ett måste.

1) Ta bort kalk och murbruk

Fokusera inte på stänk av kalk och murbruk på profilen, beslag och glas. Profilen och glaset kan ha skadats och beslagen kan fastna på grund av resterna.

2) Ventilera rum dagligen

När kallare luft kommer in i rummet minskar den relativa luftfuktigheten och skapar en mycket hälsosammare miljö. Helst vill du ventilera dina rum ett par gånger om dagen, för om den relativa luftfuktigheten överstiger 60% kan det bidra till mögeltillväxt.

3) Kaustiska vätskor rekommenderas inte för att rengöra PVC fönster

Du kan använda milt diskmedel för att rengöra ramen regelbundet. Experter rekommenderar inte att använda förtunning för färger eller skurmedel. Det kan finnas envist smuts på fönstren som kan rengöras med speciella rengöringsmedel och du kan få dem från en pålitlig fönsterspecialist.

4) Rengör utsidan regelbundet

Gör det till en vana att regelbundet rengöra fönstrens utsida. De solbrända partiklarna av tjära, pollen eller järnhalt kan också behöva rengöras från utsidan av fönstren. När smutsen blir envis kan det bli svårt att rengöra. Så skjut inte upp dagens arbete till morgon, sätt bara några minuter åt sidan och rengör fönstren idag.

5) Smörj beslagen

Med tiden kan UPVC-fönstren kräva smörjning, vilket gör att fönstren lätt kan röra sig. Så det är en bra idé att smörja beslagen två gånger om året, speciellt om fönstren inte öppnas så smidigt som de borde.

6) Dra åt de lösa handtagen

Kontrollera alla fönster och identifiera de med lösa handtag. Om du har svårt att upptäcka skruvarna kan du lyfta locket under handtaget och vrida det vertikala läget till ett horisontellt läge.

7) Kontrollera tätningarna på dina PVC fönstren

Använd ett tätningsmedel för att gnugga tätningarna i fönsterkarmen minst två gånger om året. Du kan välja kiselolja, rådjurstalg eller talk för att hålla dem i funktionsdugligt skick. Detta gör också tätningarna mjuka. Om du hittar några skadade tätningar under din inspektion är det enda alternativet att byta ut dem.

8) Rengör dräneringsöppningarna

Ramprofilerna har dräneringsöppningar som också måste underhållas. För fungerande dränering är det en bra idé att titta på dräneringsöppningarna och rengöra dem i tid. Se till att ingen öppning är blockerad.

Så det här är några bra tips som kan hjälpa dig att rengöra dina PVC-fönster så att de håller längre. Med regelbunden rengöring ser de också vackra ut. Förhoppningsvis kan du enkelt ta hand om dina fönster nu. Kontakta bäst städföretag i Luleå för att se hur de kan hjälpa dig med fönsterrengöring till bra pris.