Hemstäd – använd en städkalender för alla städuppgifter

Känner du dig någonsin helt överväldigad när det kommer till hemstäd av ditt hem? Ibland verkar det bara som att saker byggs upp så fort och plötsligt är ditt hem en röra och du kanske inte vet var du ska börja. När du använder en städkalender att schemalägga alla städuppgifterna så gör det situationen hanterbar och säkrar att ditt hem alltid är rent.

Dela upp städuppgifterna för hemstäd

smart städkalender för hemstäd

Det finns en stor chans att du inte behöver byta lakan i sängarna varje dag. Och du kommer inte att vilja vänta en vecka eller två med att torka av köksdisken. Försök att dela upp alla städjobb som behöver göras. Vissa saker kan behöva göras dagligen, som att ta ut papperskorgen eller diska. Tänk sedan på husstädningssysslor som behöver göras veckovis, sedan två gånger i veckan och så vidare.

Veckodagarna kan också vara ett bra sätt att dela upp städsysslorna för hemstäd. Har du ett favorit TV-program som du tittar på under tisdagskvällar? Kanske skulle det vara en bra tid att ta hand om tvätten. Kanske vill du dammsuga golven på fredagen så att de ser bra ut inför helgen. Du måste komma igång med vad som fungerar bäst för dig och din familj. Det finns inget rätt och fel sätt att dela upp rengöringsarbetet.

Använd en städkalender

Detta är en helt personlig preferens som städarna på vårt rekommenderade städföretag i Luleå har tipsat om. Du kanske vill använda en planerare med plats att skriva på varje dag. Om du försöker spara utrymme kanske du bara vill ha en kalender som hänger på väggen. Hur som helst, allt du behöver är utrymme att skriva ner några av de saker som behöver göras. Om det hjälper, hitta en kalender med vackra bilder som inspirerar dig och hjälper dig ta tag i att städa.

Skriv ner städarbetet

Börja med städuppgifter som bara görs en eller två gånger per år. Det är vanligtvis större projekt som kan ta lite extra tid. Titta i kalendern och skriv in en bra helg för att försöka få de här sakerna färdiga. Ta hänsyn till vädret och semestern när du bestämmer dig för ett datum.

Skriv sedan in saker som behöver göras några gånger om året vid hemstäd. Till exempel kan du behöva byta filter i dina luftkonditioneringsapparater eller värmare. Genom att skriva ner dem i hemmets rengöringskalender är det en stor chans att de inte kommer att glömmas bort. När du ser vad du behöver göra för dagen eller veckan kommer du också att se det mindre frekventa arbete som måste det på sikt är dags att utföra.

Om du bestämde rengöringsuppgifter för specifika veckodagar kan du skriva dem överst i kalendern istället för varje dag. När du börjar hålla dig till en rutin bör det bli lättare att slutföra dessa uppgifter. Det här är också ett bra verktyg som du kan använda för att få andra medlemmar i din familj att hjälpa till vid hemstäd. Om de inte är säkra på vad du behöver dem att göra, ta dem en titt på kalendern. Det kan sluta med att du får lite mer städhjälp än vanligt och att-göra listan snabbt blir färdig.